Sundby Kajakklub

3.jpg

En stærk Sundby-roer

Harry Henriksen meldte sig som 23 årig ind i Sundby Kajakklub i April 1967.
Netop på det tidspunkt, var klubben i god fremgang med hensyn til gode resultater på kaproningsbanerne. Harry blev hurtigt grebet af lysten til at ”være med”, da han så hvilke resultater hans klubkammerater kom hjem med. Han var jo så heldig at komme samtidig med så stærke roere som Steen Lund Hansen, Jørgen Andersen, Flemming Andersen, Leif Stefansen, Peter Magård. Harry Sørensen og andre gode roere. Sammen med dem kom Harry hurtigt med frem i det kuld af elite-roere, der gjorde Sundby Kajakklub til Danmarks, på den tids stærkeste klub, med rigtig mange danske mesterskaber i rigtig mange år. Harry var en stærk roer, hvilket han beviste da han i 1972 OG 1973 vandt det prestigefyldte ”Kronborgløbet” fra Hellerup til Helsingør (36 km), hvor det ellers var Steen Lund, Flemming Andersen og Jørgen Andersen der i tiden fra 1968 til og med 1976 var de suveræne vindere af ”Kronborgløbet”. Det var stærkt gået. Derfor tog de 3 nævnte, Harry med som fjerde mand på distancen K1. 4 X 500m DM i 1973. Dermed blev han også dansk mester det år i den disciplin.

På klubplan var Harry også ”stærk”. Han kom ret hurtigt i klubbestyrelsen, hvor han i mange årgjorde en betydelig indsats. Han var, i ordets bedste betydning, klubbens ”Handymand”. Når Harry havde påtaget sig en opgave, kunne man regne med at den blev løst hurtigt og på bedste måde, hvadenten det drejede sig om fornyelse eller ændring af broen, bolværket eller vedligeholdelse af vor gode gamle flagmast. Tilfældet ville, at det år, hvor Harry blev medlem, netop var det år, hvor Kaj Stuart overtog formandsposten efter Kjeld Blichfeldt Olsen, der havde siddet som formand uafbrudt i 22 år. I Kaj´s formandstid blev mange byggeprojekter sat i gang, og her var Harry altid en af de der lagde mange kræfter og arbejdstimer i div. gøremål når arbejde skulle udføres.

Når vor vej ud til klubben var ved at blive lige ”hullet” nok, var det ham der på forunderlig vis ”organiserede” rigtig mange kubikmeter stabilgrus til udbedring af skaderne, så vi igen kunne komme nogenlunde tørskoet igennem. På Ullerup Marked, havde klubben en stand med udskænkning af fadøl i et af de store telte. I de tre dage markedet kørte, var han blandt de, der tog en tørn med, foruden såvel ved tilrigning dagen før og afrigning dagen efter, og, hvor han, sammen med andre gode medlemmer, tjente rigtig mange penge hjem til klubben. Som man vil kunne forstå, var Harry et særdeles aktivt medlem i ordets bedste betydning, såvel sportsligt som på klubplan, hvor han på sin stille og rolige måde viste alle os andre, hvordan en ”rigtig sundbyer” kan gavne sin klub. For sit store arbejde, bl.a. som medlem af klubbens bestyrelse i mere end tyve år, modtog Harry Dansk Kano og Kajak Forbund´s Æresdiplom i 1994.

Harry kunne ved standerhejsningen i år fejre sit 40 års klubjubilæum, hvor formand Ulla hyldede ham for sin indsats for klubben gennem de mange år. Det var efterfølgende ham der fik æren af at hejse klubstanderen. Harry blev 64 år d. 22. august i år. Uden forudgående sygdom, døde han pludselig, d. 6. november 2007.
Tak er kun et fattigt ord, og her kan vi blot give udtryk for savnet af ham, ved at udtale et
Æret være Harry Henriksen´s minde.

D g k r

Ida og Harry ved Harry 40års klubjubilæum.

Leave a Reply

Sundby Kajakklub, Amager Strandvej 17, 2300 København S

Hjemmeside af Imagix