Sundby Kajakklub

2.jpg

Den gamle kajakroer er ikke mere…

Søndag den 29. maj sov John Ludwig ind med sin nærmeste familie omkring sig.

Vi vidste det måtte ske, og alligevel gør det ondt at skulle meddele.
Det bliver et kæmpe savn for alle i Sundby Kajakklub ikke længere at skulle dele klublivet og kajaksportens glæder med John.

John bisættes den 4. juni kl 10, fra kapellet på Kastrup Kirkegård, Kastrupvej 414, 2770 Kastrup

Til alle tider og på alle områder har John været en af klubbens vigtigste ‘spillere’. Intet har været for stort eller for småt for John at involvere sig i – og altid med klubbens bedste i fokus. Sammenhold og kammaratskab var ikke tomme ord i Johns mund.

Johns kajaklivs-CV er langt og imponerende, og oven i det skal lægges 1000-vis af kilometer, som John helt frem til efteråret 2010 har roet på hans elskede Øresund i al slags vejr.

I 71 år nåede John at være medlem af Sundby Kajakklub, og i de år har han været forbilledelig for os alle – som kajakroer, som foreningsmand og som klubkammerat.

Vi vil savne dig

/på vegne af SK -Ulla


Maj. 2011.

John Ludwig`s “Blå Bog”p>

f. 13 – 04 – 20.

Efter 3 års medlemskab i Kajakklubben “Neptun” i Kastrup fra maj 1936 til 31. dec. 1938.
Medlem i Sundby Kajakklub pr. 1. jan. 1939.

Var med til at bygge det nuværende klubhus samme år.

2 korte perioder i bestyrelsen som hhv. sekretær og kasserer.

Medvirkede som official v/VM på Bagsværd sø i 1950.

Ved DKFs repræsentantskabsmøde i 1950 udnævnt som materielemester. Efter 10 år på denne post afløst i nov. 1960. I samme tidsrum valgt som repræsentant for Københavns Kajak Kreds v/DKFs repræsentantskabsmøder.

Indsamlede i flere år annoncer til DKFs blad Kano og Kajak. Var samtidig bladets “Hus-poet” til vignetten “Are you ready” under navnet jo-wig.

Opførte muret gavl m/skorsten og pejs i klub¬huset sommeren 1957.

Senere udført flise- og andet murerarbejde i forbindelse med nye badefaciliteter. Ophavsmand til dannelse af klubbens bygge¬fond med henblik på senere byggeri.

Valgt som næstform. i K K Kr. 1958, og som form. i 1960 indtil 1968. I samme periode medl. af DKFs bestyrelse samt i Køben¬havns Idrætspar¬ks bestyrelse.

Som kredsformand, initiativtager og leder af mange Instruk¬tionskurser for såvel klubledere, officials, seniorkaproere og juniorer. Deltog i hele denne periode som medvirkende arrangør v/samtlige “Københavns Regattaer” heraf 3 X som stævneleder.

Arrangør af landsdelsmatchen “København – Skåne – Halland – Blekinge” gennem flere år. Arrangementet gik på skift mellem de fire landsdele.

Deltog som bådtransportør og ro-medhjælper v/VM i Jajce 1963.

I hele perioden siden 1950 medvirkende ved de af K K Krs. afholdte DM, og KM. Medvirket som official/speaker ved mange store stævner, bl.a. v/”Kronborg-løbet” gennem mange år som henhv. måldommer, tidtager og medlem af “Juryen”.

Fra 1968 12 år i træk valgt som dir. v/DKFs årlige repræsentantskabsmøder.

Medvirkede som official v/VM på Bagsværd sø 1970, og senest v/VM på Bagsværd sø 1993 som “løsarbejder”.

Medlem af DKFs Amatør og Ordensudvalg i 2 valgperioder.

Modtog DKFs Æresdiplom (nr.15) 1959.

DKFs Ærestegn i sølv 1960.

Tildelt Kajakklubben Neptun`s ærestegn i guld 1954.

Tildelt Bryggens Kajak Club`s (BKC) ærestegn i sølv 1963.

SKs Ærestegn i sølv 1967

DKFs Ærestegn i guld 1968.

SKs Æres¬tegn i guld og Æresmedlem 1977.

Sekretær i SK 26. okt. 1993. Stod for byggeri af træningshus i SK 1993 – 94.

1996: Modtog leder-pokalen – Kongshvile Pokalen.

Fik i nov. 1997 overtalt Københavns Kommune til at udlægge stensætning v/klubbens bolværk.
Næstformand i SK fra marts 1998, til august 1998, udtrådt pga. helbreds¬mæssige årsager i familien.

Medlem af bestyrelsen (Suppleant) i støtteforeningen Sundby Kajakklubs venner siden 1989.
Marts 2000 valgt som Sekretær i Københavns Kajak Kreds.(KKK)

Februar 2002 genvalgt som Sekretær, efter eget ønske for 1 år.

Ved D K Fs årsmøde i Roskilde, 2002 udnævnt som æresmedlem af Dansk Kano og Kajak Forbund.

Marts 2003 fratrådt, efter eget ønske, som Sekretær for KKK.

Fra 2003 og frem har John Ludwig hvert år roet mange kilometer, gerne hele året rundt. John roede sin sidste tur oktober 2010.

/slut

4 Responses to “Den gamle kajakroer er ikke mere…”

 1. Søren Says:

  Det er meget trist at John er gået bort.
  John har været en stor personlighed i kajaksporten, og et endnu større aktiv for klubben, man møder ikke mange på rovandet omkring København som ikke enten har hørt om, eller kender John Ludwig fra Sundby Kajakklub personligt.
  John har betydet meget for mig personligt, han var aldrig bleg for at give andre roere et lille råd med på vejen, typisk i form af et tilråb.
  Første gang han så Martin Grønbæk forsøge sig som nybegynder i klubben, råbte han, “Ha, Du blir sku aldrig kaproer”
  John var i mine første år i SK, og sikkert for mange andre nye roere, en af de store konkurrenter i kajakløb både i og udenfor klubben, han gjorde det tydeligt, at erfaring på vandet tæller mere end alder og styrke.
  DGKR vil helt sikkert blive savnet af alle, både i og udenfor klubben.

 2. William Says:

  Farvel John og tak for alt.

 3. Ditte Says:

  En drukkamel husker tilbage… for nogle år siden, hvor Neptun havde arrangeret et sprint-cup en søndag efter der havde været Sundby fest. Dagen forinden havde der ikke været tvivl om, at Sundby naturligvis skulle være repræsenteret ved arrangementet med mange roere. Da morgenen oprandt og tømmermændene havde indfundet sig, var der mandefald i geleddene. Dette lod John naturligvis ikke gå upåagtet hen og ‘drukkamelerne’ fik læst og påskrevet så det rungede. Sådan husker jeg ham bedst – en kompromisløs foreningsmand, som næsten uanset hvad så det som sin pligt at deltage i og støtte op om de aktiviteter klubben kastede sig ud i. Amager Strandpark Rundt var han selvfølgelig også meget engageret i helt fra starten – også selvom skeptikeren John til at begynde med nu ikke var helt sikker på, om vi nu kunne finde ud af at afvikle sådan et stævne efter alle kunstens regler. Til gengæld var han heller ikke sen til at dele roser ud, når det var fortjent. Om det var ris eller ros – det skulle gøres rigtigt, og mangen gang har han taget ordet, når vi har været samlet for lige at få ført dette og hint ordentligt til ‘protokols’ eller sikret sig, at en eller andens særlige indsats ‘formelt’ blev bemærket og påskønnet. Jeg kommer til at savne John Ludwigs sirligt mærkede øl i køleskabet og hans altid engagerede kommentarer og velmente råd på land og til vands. En sidste skål for John – tak fordi vi måtte have dig med ombord så længe!

 4. Claes Rosenkrands Says:

  Kære John
  Fortid, nutid og fremtid i Dansk kajakhistorie og ånd. Du er fra den tid hvor kajakklubberne i Danmark så dagens lys. Du var blandt pionererne. Ideer og tanker blev til udvikling af klubber, kredse og forbund. Du var med hele vejen og satte fingeraftryk på alle led af udviklingen. Altid klar til at hjælpe med opgaver, store som små. Du kunne se de store linjer i kajaksporten, men gav dig også tid til at hjælpe nye kajakroere i gang. Du satte en ære i at formidle kajakhistorie og traditioner. Du kunne skrive og fortælle om kajaksporten og Sundbys historie, så ethvert medlem med stolthed kunne fortælle, at de kom fra Sundby kajakklub. Du repræsenterer kontinuitet i foreningslivet og er et forbillede for alle der håber på at kunne ro kajak, selv i en meget høj alder.
  Tak for alt du gav. Må din inspiration og ånd leve videre i kajaksporten.

Leave a Reply

Sundby Kajakklub, Amager Strandvej 17, 2300 København S

Hjemmeside af Imagix