Sundby Kajakklub

7.jpg

Om os

Sundby Kajakklub ligger ved Amager Strand mellem Sundby Sejlforening og nordenden af den nye Amager Strandpark. Klubben blev stiftet i 1927 og har lige siden været en vigtig del af dansk kajaksport. Vi har ca. 150 medlemmer, omkring 25 klubkajakker og 60 private kajakker.

For at ro kajak skal du være en nogenlunde god svømmer (du skal kunne svømme 600m) og bestå vores sikkerhedsprøver. Vi arrangerer introduktionskurser i maj/juni, hvor du lærer at ro og håndtere kajakken.

Sæsonen begynder med standerhejsning første lørdag i maj og slutter med standerstrygning første lørdag i oktober. Der er også mulighed for aktiviteter om vinteren –  motion, træning, ture, fester, vinterroning o.m.a

Kajakroning er en sport der både kan dyrkes på højt niveau og som motion i det daglige.

Er du interesseret i at blive medlem (gælder voksne – ikke frigivet til IPP2 tur-/kapkajak fra anden klub)?

Hvis du ønsker at blive medlem i Sundby Kajakklub og ikke har roet tur-/kapkajak før, skal du tilmelde dig vores mailingliste som vi sender information til når vi optager nye medlemmer- se nedenfor.  
Hvert år holder vi et informationsmøde hvor du er velkommen til at komme ned i klubben og høre om begynderinstruktionen og prøve en tur i en kajak. Vi udvælger sædvanligvis årets nye medlemmer blandt de fremmødte på denne dag, men det er ikke en forudsætning for at blive medlem. Herefter består instruktionen i to intensive weekender og ca 5 torsdagsaftener herimellem. Begynderinstruktionen består af følgende overordnede elementer:
  • Materiel: typer af udstyr og håndtering af materiellet
  • Rotaget og god teknik
  • Sikkerhed på vandet

De aktiviteter og prøver der indgår i instruktionsforløbet fører til erhvervelse af IPP2 tur-/kap-kajak. Læs mere om IPP-certificeringerne her.

Vigtige datoer for 2020:

På grund af situationen omkring COVID-19 og den sene genåbning i fase 3, har vi besluttet at vi ikke tager begyndermedlemmer ind i år. Vi er langt inde i sæsonen og det er sævrt med kort varsel at få planlagt et godt forløb hvor både instruktører og interesserede nye medlemmer kan. Hvis vi holder instruktion for sent på sæsonen, så mener vi ikke nye medlemmer får nok erfaring i kajakken inden vintersæsonen sætter ind. Desuden sætter anbefalingerne om afstand og minimal kontakt samt det noget lavere aktivitetsnoveau i klubben denne sæson, nogle begrænsninger på det gode instruktionsforløb som ikke giver det gode forløb vi gerne vil tilbyde.

Er du frigivet til minimum IPP2 tur-/kapkajak fra en anden klub?

Hvis du ønsker at blive overført fra en anden kajakklub (eller starte igen efter en pause), så henvend dig til instrukionsansvarlig Annette Elmue på : a.elmue@gmail.com for at blive medlem. Her tager vi stadig nye medlemmer ind.

Tilmelding til nyt-medlem-mailingliste
Generel information

Sundby Kajakklub er en sportsforening under Dansk Kano og Kajak Forbund – DKF.

Det koster pt.1200 kr pt. halvår og 1000 kr i indmeldelsesgebyr.
Prisen for instruktionskurset er pt. 1500 kr.

For unge u. 18 år: 600 kr pr. halvår og 300 kr i indmeldelsesgebyr.

Er du i tvivl om noget kan du ringe til vores formand, Ulla Stuart, på tlf. 40428969

Ungdomsroere

Se vores ungdomsinformationsside

Sundby Kajakklub, Amager Strandvej 17, 2300 København S

Hjemmeside af Imagix