Sundby Kajakklub

2.jpg

Om os

Sundby Kajakklub ligger ved Amager Strand mellem Sundby Sejlforening og nordenden af den nye Amager Strandpark. Klubben blev stiftet i 1927 og har lige siden været en vigtig del af dansk kajaksport. Vi har ca. 160 medlemmer, omkring 25 klubkajakker og 60 private kajakker.

For at ro kajak skal du være en nogenlunde god svømmer (du skal kunne svømme 600m) og bestå vores sikkerhedsprøver. Vi arrangerer introduktionskurser i maj/juni, hvor du lærer at ro og håndtere kajakken.

Sæsonen begynder med standerhejsning første lørdag i maj og slutter med standerstrygning første lørdag i oktober. Der er også mulighed for aktiviteter om vinteren –  motion, træning, ture, fester, vinterroning o.m.a

Kajakroning er en sport der både kan dyrkes på højt niveau og som motion i det daglige.

Er du interesseret i at blive medlem (gælder voksne – ikke frigivet til IPP2 tur-/kapkajak fra anden klub)?

Hvis du ønsker at blive medlem i Sundby Kajakklub og ikke har roet tur-/kapkajak før, skal du tilmelde dig vores mailingliste som vi sender information til når vi optager nye medlemmer- se nedenfor.  
Hvert år holder vi et informationsmøde hvor du er velkommen til at komme ned i klubben og høre om begynderinstruktionen og prøve en tur i en kajak. Vi udvælger sædvanligvis årets nye medlemmer blandt de fremmødte på denne dag, men det er ikke en forudsætning for at blive medlem at man dukker op eller prøver en tur.
Instruktionsforløbet består af to intensive weekender og ca 5 torsdagsaftener herimellem. Vi arbejder med følgende overordnede elementer:
  • Materiel: typer af udstyr og håndtering af materiellet
  • Rotaget og god teknik
  • Sikkerhed på vandet

Herudover er forløbet også en indslusning i klubben ift klublivet og aktiviteter året rundt. Vi stiller udstyr til rådighed, dvs kajak, pagaj og vest. Det vil man også kunne benytte efterfølgende da klubben har en bådpark med et bredt udvalg af kajakker samt pagajer og svømmeveste til alle klubbens medlemmer.

De aktiviteter og prøver der indgår i instruktionsforløbet fører til erhvervelse af IPP2 tur-/kap-kajak. Læs mere om IPP-certificeringerne her.

Begynderholdet for 2023 er fuldt besat.

Det betyder at vi ikke tager nye ikke-frigivne medlemmer ind før 2024.

Vedr.: begynderhold i 2024: Skriv dig på vores mailingliste herunder hvis du vil inviteres til informationsmøde i foråret 2024 og høre om optagelse af nye medlemmer der.

Er du frigivet til minimum IPP2 tur-/kapkajak fra en anden klub?

Hvis du ønsker at blive overført fra en anden kajakklub (eller starte igen efter en pause), så henvend dig til os på: mail@sundbykajak.dk for at høre om muligheden for at blive medlem.

Tilmelding til informations-mailingliste til begynderhold 2024:
Generel information

Sundby Kajakklub er en sportsforening under Dansk Kano og Kajak Forbund – DKF.

Det koster pt.1200 kr pt. halvår og 1000 kr i indmeldelsesgebyr.
Prisen for instruktionskurset er pt. 1500 kr.

For unge u. 18 år: 600 kr pr. halvår og 300 kr i indmeldelsesgebyr.

Er du i tvivl om noget kan du skrive til mail@sundbykajak.dk

Ungdomsroere

Se vores ungdomsinformationsside

Sundby Kajakklub, Amager Strandvej 17, 2300 København S

Hjemmeside af Imagix