Sundby Kajakklub

9.jpg

Mindeord for Ida Andersen

Ida 1959 

Vi har mistet en af vores gamle kæmper – Ida er taget fra os mandag d. 20 juni. 2016.

Ida kom til klubben i 1954 – sammen med sin veninde Mimi havde de lagt mærke til kajaksporten hjemme i Middelfart – og da de rejste til København, var det noget der skulle prøves. I klubben mødte hun Kaj og det blev startskuddet til et langt liv i og omkring klubben – både sportsligt, familiemæssigt og socialt.

Sportsligt har Ida været aktiv på flere fronter, som kaproer blev det til et enkelt Danmarksmesterskab i 1956, men derudover har hun haft et forbilledligt idrætsliv idet hun har været meget aktiv med at ro, løbe O-løb, mv., langt op i sine 70’ere. Ida vandt senest handicapturneringen i 2006 og dermed den handicapvandrepokal, som hun i 1994 havde skænket til klubben.

Familiemæssigt blev mødet med Kaj også opstarten på en lille familie med døtrene Helle og Ulla, der hver især har taget sporten til sig og gjort den til omdrejningspunkt i deres liv. Dertil fulgte et bredt netværk af familierelationer i kraft af at Kaj var blevet lokket ned i klubben af sin nye svoger Willy Pingel. Med fætrene Flemming og Michael var grobunden for klubbens ungdomsliv i 70’erne og 80’erne lagt. Når Ida de seneste år tog til stævne på Bagsværd var det for at se barnebarnet Lisa ro.

Den store tilknytning til klubben og sporten har også sat sine spor i form af mange lange venskaber i klubben og omkring det organisatoriske arbejde som Kaj engagerede sig i. Så når familien rejste på ferietur var det oftest kajakrelateret og sammen men venner fra klubben eller forbundet. Selvom Ida ikke på samme måde har engageret sig i det politiske aspekt af klublivet, har det ikke afholdt hende fra at have en mening om det – og den skulle nok blive formidlet. Flere medlemmer vil have oplevet at få en klar, men ordentlig besked om at der skulle være ordentligt i klubben, og at man ikke opnår resultater, hverken i livet eller på kaproningsbanerne, uden at gøre noget for dem.

De sidste år har været præget af et skrantende helbred og selvom Idas skikkelse svandt ind på det seneste, efterlader mindet om en god klubkammerat og en sej sportskvinde og rollemodel et betydeligt større tomrum.

Æret være Idas minde.

Ida stedes til hvile fra Simon Peters Kirke på Kastrupvej, mandag d. 27. juni Kl. 11.00

Ida 2005

Leave a Reply

Sundby Kajakklub, Amager Strandvej 17, 2300 København S

Hjemmeside af Imagix