Sundby Kajakklub

5.jpg

Med på bølgen

Rikke Larsen (forrest) er udtaget til VM på marathondistancen. Foto: Erik Schultz.
To kajakpiger fra Hvidovre med i europæisk elite
Det kræver vilje til en enorm træningsindsats og disciplin at opnå deltagelse i europamesterskaberne i kajakroning, som i år holdes i Polen. Begge egenskaber har to pigeroere fra Hvidovre Kajakklub, og i år belønnes de med deres kvalifikation til EM. Det gælder den 17-årige juniorroer Lisa Rørhauge samt seniorroer Rikke Larsen.
Rikke Larsen og Lisa Rørhauge er absolut Hvidovre Kajakklubs bedste kort lige nu. En tredje af de hurtige piger, Emma Broberg, venter stadig på at blive skadefri, så hun forhåbentlig kan komme tilbage og vise sit store potentiale.

EM i kortbane for juniorer forpligter i høj grad i år. For to år siden fik Rikke Larsen og Emma Broberg en bronzemedalje med hjem, hvilket var et af de bedste resultater i Hvidovre Kajakklubs historie. Den bedrift for juniorerne skal Lisa Rørhauge nu ned og forsvare, og mere venter forude: Efter al sandsynlighed en udtagelse af Lisa Rørhauge til VM i Moskva i slutningen af juli.
Rikke Larsen satser nu som seniorroer på de lidt længere distancer.
Hun trænes i øjeblikket af Mette Barfoed, som er tilknyttet rokraftcentret på KCK. Mette Barfoed er nok den bedste marathontræner, idet hun selv har vundet guld på distancen, men stoppede sin rokarriere sidste år.
Rikke Larsens force til de krævende maratonløb er, at hun er meget flittig og disciplineret med træningen, og stort set alt andet hun gør: Hun er også lige blevet student med et snit på 10,5.
Hvor meget indsats det kræver at være i den europæiske elite kan blandt andet ses af Lisa Rørhauges program rundt i flere lande: Hun er ud over sin gang i Hvidovre Kajakklub, som hun stiller op for, tilknyttet Vallensbæk Kraftcenter. I øjeblikket er hun på 14 dages træningslejr i Poznan op til EM, som ligeledes foregår i Poznan, og straks hun kommer hjem fra de mesterskaber, så går hun to uger i træningslejr op til VM. Tidligere på året har hun tillige været 10 dage på skitræningslejr i Norge, samt på 3 ugers træningslejr i Atlanta, USA. Derudover har hun i år allerede været to gange til stævner i Tyskland, en gang i Sverige, og er netop kommet hjem fra en hårdt besat regatta i Bydgodzh, Polen. Derudover har hun været til en del weekendsamlinger med junior-landsholdet.
Lisas force er især hendes styrke på de korte distancer. Dertil er hun nærmest 3. generations kaproer idet mormor, mor og far har været eliteroere, og alle har de stadig mange træningstimer på vandet. Men som Lisa Rørhauges mor, formand for Hvidovre Kajakklub Helle Stuart, siger:
– Lisa er klart hurtigere og stærkere!

/Sakset fra Hvidovre Avis

Leave a Reply

Sundby Kajakklub, Amager Strandvej 17, 2300 København S

Hjemmeside af Imagix